Stolte øyeblikk


Gjennom livet har jeg opplevd mange stolte øyeblikk. Både i privat livet og som artist har jeg vært så heldig at jeg har fått være med på mye som jeg aldri kommer til å glemme. I mai 2010 fikk jeg en overraskelse som kommer til å være hos meg så lenge jeg lever. Under det jeg trodde var en samling med to venner i forbindelse med et lokalt arrangement, ble jeg geleidet inn på et møterom. Der ventet familie, venner og dengang varaordfører og nå ordfører i Mandal, Tore Askildsen. Jeg skjønte svært lite av det som skjedde,  men da vi satte oss til bords og Askildsen sa noen velvalgte ord, begynte det å demre for meg hva som var i ferd med å skje. Jeg ble tildelt Kongens fortjenestemedalje i sølv på grunn av de musikalske bidragene jeg hadde gitt til samfunnet gjennom livet og for min lojalitet til til den tidligere arbeidsgiveren min, DnB. Jobben i DnB i Lyngdal er faktisk den eneste jeg noengang har søkt på og jeg var ansatt der gjennom hele yrkeskarrieren frem til jeg trådte ut av arbeidslivet for noen år siden.

Kongens fortjenestemedalje

Fra mottakelsen på Slottet i forbindelse med Fortjenestemedaljen

For meg som både menneske og artist er det spesielt godt å vite at den innsatsen jeg har lagt ned i musikken er blitt satt pris på. Jeg har alltid funnet stor glede i musikk. Fra jeg som liten gutt spilte trekkspill for kyrne utenfor huset vårt, til jeg i dag står på scenen, har det alltid vært gleden ved musikken og gleden over å gjøre andre glad som har drevet meg. Å bli hedret for dette var både overraskende og særdeles gledelig.

Bildet nedenfor er fra da jeg som en del av utmerkelsen fikk audiens hos kongen. Sammen med min kone dro vi inn til Oslo og hadde et par flotte dager der.

Fortjenestemedalsjen i sølv 2010 001