1970 – 1990: Musikk med mening


Da jeg sluttet i The Satellites i 1970 begynte jeg med sangtimer for å lære meg å bruke stemmen min mer korrekt. Dette ga gode resultater og jeg sendte inn prøver til Talent 70. Jeg kom til finalen og bidro med sangen En slant til trikken hjem, sammen med blant andre Ellen Nicolaisen og Espen Salberg.

Talent 70

Stjerne 74

Tiden utenfor musikken hadde jeg brukt til å finne tilbake til røttene mine. Gudstro har alltid vært en viktig del av livet mitt og sammen med min kone engasjerte vi oss i en meninghet i Lyngdal. Her begynte jeg å synge og virksomheten min hadde tatt en ny og annen vending.

Etter at jeg hadde opptrådt i kristne sammenhenge ren stund fikk jeg tilbud om å gå inn i Sela studio i Søgne. Dette var et helt nytt studio og jeg ble den første som gjorde en innspilling her. Hver dag i fra deg ble resultatet og senere fulgte jeg opp med Kom til kilden.

Livsvarig kompaniskap
Det var under innspillingene i Sela studio at jeg møtte Thor Einar Ribe. Han ledet innspillingen og det tok ikke lang tid før vi hadde utviklet en meget god kjemi oss i mellom. Denne har vedvart og den dag i dag er Thor min faste følgesvenn på spillejobber. Sammen deler vi lidenskapen for meningsfull musikk som vi vil dele med andre.

Selv om livet tok en annen vending ved inngangen på 1970-tallet, stod en ting uansett fast: Underveis i karrieren har jeg aldri gjort annet enn å velge låter som har appellert til meg. Jeg fremfører sanger som jeg liker og finner mening med, uavhengig av stil.

 

Gospel

Fra en turne til Østlandet på midten av 70-tallet. Allerede den gang var jeg så heldig å få synge med et knippe dyktige musikere. Helt fra venstre:  Thor Einar Ribe (keyboard) – min faste musiker den dag i dag, Billy Øksendal (gitar), Per Kjetil Farstad (bass) og Helge Johannesen (steel guitar). Foran sitter jeg sammen med Gerd Solveig Schjølberg, som også var med på turneen.