Jim Reeves – inspirasjonen


Jim Reeves ble født i 1923 og tilbragte begynnelsen av sitt voksenliv med å prøve å finne ut hva han skulle gjøre. I tre år var han profesjonell baseballspiller. Da skader satte punktum for denne karrieren prøvde han seg i ulike yrker før han endte opp med sitt eget radioprogram. Det var gjennom dette programmet at han skapte et navn for seg selv og lanserte det vi i dag kjenner som Nashville-stilen. Reeves døde som dessverre ung da flyet som han selv førte gikk ned 31. juli 1964.

Jeg mener bestemt at det var en søndag jeg satt og hørte på radioen og tok opp noen låter som jeg spilte inn på min nye Tandberg båndopptaker. Så ble det triste budskapet om hans død annonsert. Deretter var det en popjournalist som holdt en minnetale. I slutten av denne ble så låten «I won’t forget you» spilt. Det var en sterk opplevelse, og det var vanskelig å holde tilbake en tåre.

Jim Reeves var, og er fremdeles, den ubestridte mester i å formidle feelingen i stemmen. Han stilte store krav, både til seg selv og til de medvirkende i studio. I mange fine år var hans trofaste medarbeidere Chet Atkins, som foruten å spille gitar, også arrangerte det meste av innspillingene, og firkløveret Anita Kerr Singers, som la ned et fantastisk arbeid med koring.

Ingen som fattet interesse for ham, vil glemme opplevelsen som opptak fra Njårdhallen i Oslo 16/4-64. Han tok publikum med storm, og det var antakelig mulig å høre en knappenål falle mens han tok for seg de kjente og kjære låtene som det norske publikum hadde tatt til sitt bryst, allerede fra den første singelen nådde vårt land og ble avspilt i radio. Med seg hadde han også sitt backingband, «The Blue Boys», Chat Atkins og The Anita Kerr Singers.  Bobby Bare var for øvrig også med på turen.